Detalii despre admiterea la licenţă se găsesc aici
Pregatirea fundamentală şi de specialitate a studenţilor din facultate se realizează in cadrul programelor de studii Calculatoare si Tehnologia Informatiei si Autoatica si Informatică Aplicată.
În cadrul primilor doi ani de studiu, discipliele studiale la cele programe de studii sunt comune în proporţie de peste 80% şi urmăresc asigurarea unei pregătiri de bază, specifică învăţământului superior tehnic în profilul facultăţii. Se urmează cursuri de matematică, fizică, metode numerice de calcul, mecanică, electronică, teoria sistemelor. De asemenea, studenţii îşi însuşesc cunoştinţe generale despre ştiinţa sistemelor, ştiinţa şi ingineria calculatoarelor, tehnici şi limbaje de programare (C, C++, Java, limbaje de asamblare) şi cunoştinţe de limbi străine.
Incepand cu anul 3, programele de studiu cuprind mai multe directii ce grupează discipline de specialitate, în cadrul cărora studenţii urmează cursuri obligatorii ce definesc profilul de bază al specializării cât şi cursuri opţionale care oferă posibilitatea individualizării pregătirii. Specializările oferite de facultatea de Automatică şi Calculatoare sunt: Automatică şi Ingineria Sistemelor, Automatică şi Informatică Aplicată, Arhitectura sistemelor de calcul, Sisteme incorporate, Sisteme de programe de bază, Sisteme de programe de aplicaţii, Tehnologia informaţiei.